17 Eylül 2010 Cuma

İki Dakika Dayanın Beyler Ya(Vol2):Avrupa'da Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Son Anları

Başarısızlık,basiretsizlik,beceriksizlik mi sadece şansızlık mı ?

1) 22 Şubat 2007 .UEFA 4.tur 2.maçı.Fenerbahçe ilk maçta Alkmaar ile 3-3 berabere kalırken taraftar Alex'i ıslıklamış başkan sahip çıkmış.Rövanşa moralsiz giden Fenerbahçe çok iyi oyanmış  dakikalar 84 olduğunda Fenerbahçe 2-1 galip.Alkmaar tarihinde ilk defa avrupa kupalarında evinde maç kaydecek ve Fenerbahçe tur atlayacak derken 85.dakikada Obdam Bary defans-kaleci uyumsuzluğundan ekmek çıkaran futbolcular arasına adını yazdırıyor ,Fenerbahçe eleniyor.

Fenerbahçe 5 dakika dayanabilse belki de Avrupa başarılarını bir yıl öne çekebilecek.

2) 25 Şubat 2010.Fenerbahçe ilke maçta 2-1 yenildiği Lille önünde 1-0 önde.2 Yıl önceki dersimiz "son dakikalarda top bizde olsun,yan toplarda dikkatli olalım" çalışılmamış veya Fenerbahçe'nin bu zaafı rakip tarafından çalışılmış.Bitime 4 dakika kala Adil Rami skoru 1-1 yapıyor,Lille tur atlıyor.

3) 28 Temmuz 2010.Bern.Maçı anlatan spikerde Fenerbahçe'nin "ucuz kurtulduğu" düşüncesinde.10 kişi kalmasına rağmen 2-1 önde olan takım "uğursuz" 85.dakikayı kazasız belasız atlamış durumda.89.dakikada bedava bir penaltı ve skor 2-2.Kadıköy'de de 1-0 yenilen Fenerbahçe eleniyor.Annesinin ligine dönüyor...

Galatasaray'ın son dakika ve uzatmalardaki sendromunu tanımlamak güç.Annesinin ligi sözünün telif hakkına sahip Cimbombom Fenerbahçe'yi bu konuda yalnız bırakmamaya kararlı...


1) 19 Şubat 2009.Ali Sami Yen.UEFA 4.tur 2.Maç.Galatasaray bir önceki turu aynı stadyumda "vurma Sabriii ORDAAAN, pas ver.....goooool" diyerek son dakikada çevirmiş. Hedef Kadıköy'deki final.Hamburg 89.dakikada Olic ile golü atıp Kadıköy hayalini yok ediyor.Kaleci hatası sözü gündemin ilk sırasında.

2) 25 Şubat 2010.Ali Sami Yen.Galatasaray A.Madrid önünde 1-1 berabere.Caner kolay bir golü kaçırıp üstüne de 2 kolay sarı kart ile oyundan atılmış.1-1 lik  skor maçı uzatmaya götürür...90.dakikada Diego Forlan uzatmıyor ve golü atıyor.Galatasaray sezonundaki 21.maçında ilk kez sahasında yeniliyor ve eleniyor.Kaleci değişmiş ama  teşhis aynı "kaleci hatası"

3) 26 Ağustos 2010.Avrupa Ligi Play-off 2.maçı.Galatasaray karşılaşana kadar Karpaty Liviv adını iddali iddacılardan başka bilen azdır.İlk maç İstanbul'da 2-2 berabere bitmiş.Galatasaray'a mutlak bir gol gerek ve dakika 89 skor hala 0-0! 90+1'de Aydın Yılmaz yıllar önce Konya'da yaptığını yaparak Galatasaray'ı 1-0 öne geçiriyor.Televizyonları başında sevinenler dönüp tekrar ekran baktıklarında dakika 90+3 ve Artem Fedetskiy skoru 1-1 yapıyor.Yeni bir kaleci gerekir mi ?

"Abi son dakikalarda al iki orta sahayı oyuna ,top sende kalsın bol pas yap,sakatlan yere yat kalkma ,at topu taça maça,geçir zamanı işte.Avrupalı bu işi biliyor" kadar kolay değil elbette ama bu kadar da basit değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder