18 Ocak 2012 Çarşamba

Nasıl yani hiç mi kırmızı kart görmemişler ?

Nasıl yani,hiç mi Kırmızı Kart görmemişler ?
Evet,onlar kırmızı kart nedir bilmiyorlar !

Her futbolcunun şanssız gördüğü kartlar vardır.
Hakem yanlış görmüştür,bir anlık sinirle o hareketi yapmıştır, rakip gole gitmektedir ve başka çaresi kalmamıştır...

Aşağıdaki listede 1.ligde 300'ün üzerinde forma giymiş ve hiç kırmızı kart görmemiş oyuncular var...Çoğu sürpriz değil.Önce liste sonra yorumlar :


Oğuz Çetin'in listede 1.sırada olması kimseyi şaşırtmamıştır.Kırmızı kart görmeyi bırakın ,ona faul yapan oyuncuların anında özür dilediğine defalarca şahit olmuşuzdur.Bu arada Fenerbahçe'nin  1988-89 kadrosundan Oğuz-Aykut-Rıdvan-Hasan ve Turan da hiç kırmızı kart görmediklerini belirtelim.  Aykut Kocaman'ın zenginliklerini hala bilmeyen var mı ? Turan gibi bir ön libero bugün maç milyon sterline alınır ? Rıdvan'ın değerini para ile hesap edebilir misiniz ? ve o Hasan Vezir..Rüyalarında Fenerbahçe formasıyla kendini görür mü ?

Turan-Aykut-Oğuz

İkinci sıradaki Rıza Çalımbay da listeye devre arkadaşları Gökhan,Kadir, Ulvi ,Samet'i de alarak gelmiş.Rıza'nın bir emek ustası olarak kırmızı kartsız kariyerini tamamlamasını takdir ederken 4 defans oyuncusunun kart görmemiş olmasını şaşkınlık ve hayranlıkla yorumlamak gerek...(Kadir Akbulut'un bir Fenerbahçe maçında kırmızısı vardır diyenler haklı ama o kupa maçıdır.Hani hakemi alkışlayarak çıkarken Oğuz'un ayağındaki topa ve Oğuz'a da bir tekme salladığı maç...Rıza'nın da 1984 yılında Rapid-BJK maçında İtalyan hakemden gördüğü bir kırmızısı var)

Şenol Güneş kaleci temsilcileri olarak listeye girmiş.Kabul oynadığı dönemde kalecilere son adam diye kırmızı kart göstermek ve hatta vakit geçiriyor diye sarı kart vermek yoktu ancak yine de koskoca bir futbol kariyerini kartsız bitirmek büyük başarı...
Cemil Turan
Büyükada doğumlu Yorgo 1.lig kariyerini İstanbulspor'da geçirmiş 349 maçta 65 gol atmış.İstanbulspor'dan yolu geçip Fenerbahçe'de sembol olmuş büyük golcü büyük futbolcu Cemil Turan da 309 maçta 117 gol atmış..Her ikisinde de gol çok ,maç çok ,kart yok !

Cüneyt Tanman ve başbakan lakaplı Lemi Çelik'e de selam ederken ,Mirkoviç'in listedeki tek yabancı oyuncu olduğunu belirtelim...Son adam olarak da oynayıp kart görmemenin sırrını umarız birilerine anlatmıştır !

Peki XXX yok mu diye düşünenler için yazayım ,ben de merak ettim elbette ve aşağıdaki isimlere baktım hepsinin en az 1 kırmızı kartı varmış :

Alpaslan Eratlı,Cem Pamiroğlu,Ergün Pembe,Feyyaz Uçar,Hami Mandıralı,Metin Tekin,Rüstü Reçber ,Sanlı Sarıalioğlu,Sedat Özden,Şenol Çorlu,Tayfur Havutçu...

Bir de 300 maç sınırını geçemeyenler var,kuralları blog sahibi koyuyor ,biz de emir kuluyuz !

1 yorum:

  1. 100. golümüzü atan Buldozer Turan Oğuz'dan da uzunmuş. Çok enteresan geldi bana şimdi. Hep aklımda daha kısa yer almış nedense. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil